Ikväll blir det Strömpis...

 
Strömpis i april.

Ja... det är underbart vilket enkelt liv man kan leva! Jag har en "jobbig" sak att göra idag.... köra hem några säckar med havre till gården o hästarna.... ja det tar säkert 20 min att hälla köra hem dem och hälla upp dem i foderlådorna.... ojojoj.. Fattar ni vilket enkelt liv man kan leva.... jag har nästan inte riktigt fattat.... jag behöver ju inte kämpa med någonting längre... inte få skäll för det man gör eller inte gör... eller för att nåt är trasigt hemma. Jag bara flyter runt och njuter av att jag har så många underbara människor runt mig, som vill umgås med mig för att jag är jag.... Det är helt fantastiskt.... jag mår som en drottning, ja som man tror en drottning mår... Men så har jag en drottningkrona över mitt vardagsrumstak med.... Det kommer några vänner hem på en liten förfest sen drar vi vidare och kollar vilket tryck det är på Strömpis idag!

Jag älskar att älska livet!

Svek

Vad är det som gör att vissa personer tycker de kan köra vilket race som helst.... Bara gå sin egen väg och strunta i om du sårar folk på vägen... Jag undrar om det är känslostörningar eller om personer inte kan förstå andras känslor och förstå att de blir besvikna och ledsna.... Märkligt folk det finns säger jag bara..... Vilken himla tur man har som kan sortera såna ur sitt liv... Jag har ju så många underbara människor som verkligen bryr sig om mig..... jag måste vara extremt lycklig lottad.... eller är det så att man får tillbaks det man ger ut.... Ja naturligtvis, hoppas verkligen det och att jag har kommit så långt i mitt liv att jag inte ska behöva lära mig mer om svek. 

Jag är glad att jag inte är tonåring längre och ska ha massor med utmaningar och läxor att gå igenom ... pjuuu säger jag bara att jag blivit äldre..... ja det är i alla fall vad jag försöker vara till vardags.... till fest blir det annorlunda ... fniss!
 

Tankar om ansvar...

Tänk vad trött man kan bli.... ja visst nätterna fylls av funderingar över hur det ska bli med de praktiska ting som är kvar. Papper, byråkrati, sälja hästar och allt som ska skötas på gården jag lämnat.... ja jag lär ju inte åka ner o städa o sånt. Men hästarna ska ju ses till.... Idag rymde han igen.... bara att åka o kolla vart han tog sig ut. Blåsten gör ju hästarna ändå fiffigare och ystra. Dessutom har det kommit en liten vildkatt som är mager, skygg och tussig.... jag måste köpa mer mat och ställa ut till den. Men man undrar ju vart den har hört hemma och hur den mår egentligen. Men sköldisarna har det bra nu, det vet jag för de bor i mitt sovrum. Ja, jag måste erkänna att det är lite jobbigt att ha ansvar för djur som inte bor på samma ställe som jag. Upppsiii.... var det inte bla detta jag skulle lämna ??? Men djur ska ju inte bli lidande för att folk inte kan ta ansvar.... O mannen är borta som vanligt.... Hmmm man kan undra vad han ska ha en gård till??

I lörd.....

Eftersom jag skulle köra lastbil på sönd morgon.... är det självklart att jag inte ska dricka lörd kväll.... så när några kompisar frågar om jag ska med på Harrys, säger jag nej.... duktig jag är....hihi. Sitter hemma o ska kolla på en film... men efter halva filmen kommer Mia med tre kompisar från Kristinehamn o en från Örebro.... de är hemma en stund, sen vill de vidare på Bishop.... jag blir med en liten sväng.... vill ju vara utvilad o fin till sönd.... men man kan ju inte balla ur totalt heller.... man är väl social!

Vid det här laget har jag tappat räkningen på hur många det är som varit och hälsat på i min lägenhet mellan onsd - lörd!
Dessutom börjar det sina i de 5 st bag in boxarna som jag köpte i onsd.....

Det är inte speciellt jobbigt att må prima, älska folk och bo på stan!

Rekommenderas verkligen till alla er som lever i skitförhållanden som ska lappas ihop till vilket pris som helst. Tänk på att det är ert eget liv ni lever och inte dina närmastes, de har egna liv....!

Denna kväll myntade jag med ett nytt ordspråk:
Vilken tur att jag inte visste om detta tidigare.... då hade mina barn inte haft nån morsa...   
Fast jag vet att det inte är sant... men lika duktig hade jag inte varit, i alla fall inte mot mannen.

I fred....

I fred var jag ledig hela dan... eftersom det var klämdag och inte är nån bra försäljningsdag. Mina planer var en ganska lugn o vilsam dag.... men verkligheten var ju den att hästarna behöver mig ibland. Jag var upp och körde ett ton hö i lastbilen, sågade bort en skadad skiva i hästdelen.... och lite annat pyssel som måste göras. Med mig hem till stan tog jag sköldpaddorna, så nu är även de stassare!

Senare på kvällen kom D med en nysminkad killkompis på besök, sen kom Mia med en kompis som hon hälsat på. Jag drack lite vin med dem innan D o han drog iväg till Strömpis. Jag hamnade framför chatten på datorn..... stavningen blev lite si o så... Men jag bloggade inte i alla fall ....pjuuuuu. Man blir ju lite figgig.... Som mitt ordspråk:

Nu är jag lika fiffig som min vinflaska är tom!

I torsd....


Ja i torsd kom M från Köping och hälsade på i stan, hennes syster D och hon var till Strömpis och åt lunch..... kanonväder så jag slöt upp.... där satt vi i gassande sol vid slottet med vattnet porlande och avnjöt en god lunch.... samt ett par iskalla öl..... Ja ibland är livet bra tungt.... det är tur man äger solglasögon.... M följde med mig till lägenheten medans D rastande sin hund.... vi tog ett par vinglas och talades vid.... Har ju inte träffat henne sen Mallis sist i okt.... Hon berättade bla om sina grabbar.... som är i åldern att de börjat deijta.... hihi. Skojsigt..... O D o jag berättade om vårt tunga liv som singlar i stan..... hahaha.


Vi drog iväg till Bischop eftersom det inte var så mkt öppet... det var ju trots allt vardag på fred.... Där satt vi tills de stängde ute serveringen kl.... ja jag tror det var halv 12. Då åkte M hem, D och jag skulle gå hemåt.... men upps det sitter ett gäng med vänner utanför Bishop.... så vi blev sittandes där en timme till.... Jag säger bara: Öl är rätt gott även om det är vardag.....
Fantastiska liv!!!!!!!!!!!!!!

Obs: De 3 sista bilderna är Maria Ohlssons bilder från facebook!

I onsd......

Ja jag kan ju inte påstå att det är jobbigt att bo i stan.... Herrejösses det är ju helt underbart! Nu kommer jag berätta lite om min gångna vecka..... först jobbade jag i 2,5 dag.... Sen vidare hem till lägenheten öppnade kylskåpet som jag fyllt upp med lite bag in box, då jag vet att det kommer nog lite folk indrullande under helgens lopp.... o nu är det ju långledigt o allt


Då det var Rydell o Quick på Frimis, hade jag planerat att gå dit... har sett dem 2 ggr tidigare och jag tycker de är suveräna. Mia var inte hemma men jag tänkte att det finns nog nån som vill med.... Först kom A, sen kom min dotter, sen kom min jobbarkompis en snabbtitt, sen kom S, sen kom L o N, sen kom D, senare kom även J hem till mig.

Ja det händer ju inte så ofta att jag måste vara själv även om min kombo inte är hemma...

Men till Frimis var det bara Jag, A, D, S, L och N som gick.... och vilken skitrolig kväll.... massor av folk i blandade åldrar, allt från 18 - 60 tror jag. Flera av mina partyvänner och jag träffade även en klasskompis M från grundskolan i Nora.

Herrejösses säger jag ännu en gång... det här var bara början på denna helg... som även innehöll en klämdag....Mingelbilderna är från: www.orebroguiden.com/

Utelivet i Örebro

Nu har det varit lite lugnt på bloggandet ett tag för mig... Kan bara säga att jag har haft lite mycket känslor i mitt liv.... Men nu tror jag att jag fått distans att sortera upp vad som är mina och vad som är sånt som hänger kvar av gammal vana.  Jag har behövt denna period av analys.... Men nu när jag sitter i  min lägenhet.... funderar och känner efter vad som är mitt rätta jag och vad faktiskt jag är värd som människa o vän.... ja att se allt lite utifrån en annan synvinkel.... NYTTIGT. Ja nu har jag tagit mitt beslut...... Det blir inget mer liv där jag enbart lever för att andra ska må bra..... Jag kommer börja njuta av mitt eget liv....Jag lovar att det går utmärkt..... Nu är jag lycklig och känner mig stark...... och nu ska jag börja skriva om sällskapslivet i Örebro..... Jag lovar det är underbart!

Namnändring

Nu har jag anmält om namnändring..... nu blir det långt .... men så måste det bli, eftersom jag hetat Kåregren så länge. Beslut är taget om skillsmässa. Men va f..n jag vet ju inte hur man gör.... och som vanligt är det ju jag som ska få styra upp detta med. Mitt nya namn från månadsskiftet.... dvs nästa vecka blir: Annelie Kåregren Holmberg.... o så kommer det bli ett par år....


Reg hoppning i Askersund


Idag var Sandra och jag med Starlet och Magic till Askersund.... Gissa att man knappt kände igen sig på anläggningen där.... Snacka om att ha fixat till den. Nu stog det ett spritt nytt ridhus där.

Magic fick sin första placering i avd A, ja förrutom den han fick i Div 1 lag-hoppningen. Han gick in i 120 cm AO, samma som hans mamma hoppat. Mamman Starlet blev 5:a och han 12:a av 64 starter. Tyvärr rev de i 130cm, men det var fina rundor så man kan inte klaga på det....


När Sandra skulle in på prisutdelningen hade vi ställt in hästarna, så hon lånade Frallan av Malin och hennes hjälm.Sandra och Peder.... båda Kumla Ridklubbs ryttare


MallisNu är det 11 veckor kvar till vi ska åka igen..... alla 29 st!!! Ja, det är tur man inte är så nogräknad med vart och hur man sover.... jag och mina närmaste vänner har sagt att vi kan sova på madrass i konferranslokalen..... Och det är ju inte det som är det viktigaste, utan att vi kommer dit igen... Älskar mitt Mallis!  Tack underbara E att vi får denna möjlighet!  När jag var där sist i okt lovade jag mig själv att jag skulle gå ner 10 kg till nästa gång...... nu är det som sagt 11 veckor kvar.... och det är redan klart.... jag kanske tom kan nå min drömvikt innan...... IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII hoppas!  Ja det är ganska lätt när man bor med Mia.... här blir det minsann inte nylagad god mat varje dag inte..... perfekt, då behöver jag inte bli frestad.

Jag älskar mitt stadsarliv!


Maskinexpo


Jag tog några bilder på mässan i helgen....
lite grävskopor....

lite mer grävskopor.....


ändå fler grävskopor.......


Ja.. lite fler grävskopor.... det här var den största mässan jag varit på... tom större
än den jag var på i Tyskland för många år sen....
Det var nog bland den roligaste med... och det beror ju mycket på
mina trevliga arbetskamrater....
Vi gjorde ett kanonjobb.... om man nu ska vara lite ödmjuk...

Underbar helg.....

Plödsligt så händer det.... som man hör talas om... Ja, faktum är att jag börjar trivas med mitt nya liv... så som jag trodde skulle ta en lång period. Men det stämmer så med min situation just nu. Att inte ha en massa krav och måsten inga dammtussar i hörnen.... ingen ständigt överfull tvättkorg. Men jag har gjort nåt nytt i helgen.... Jag startade spisen!!!!!!!!!! Jo, jag kokade lite makaroner. Så nu har det hänt här med.... men det ska inte bli nån vana.... jag lovar. Nu undrar jag varför jag inte tog steget direkt efter barnas student. Varför ska jag må skit o vara instängd i ett förhållande där bara den ena kämpar hela tiden..... Now its over!

Award

Jag har fått en award av Milla:


Maskinexpo + fredkvällen

Kommer vara på Barkaby och jobba i 2 dgr. Om jag får möjlighet kommer jag skriva därifrån, annars är jag inte tillbaka förrän fred kväll. Och då blir det troligen en träff med lite kompisar på puben i Örebro. Ojojoj va besvärligt va... hoppas det blir kanonväder då med så vi kan sitta ute. Sen är det ju The Poodles på Frimis, så vem vet vi kanske hamnar där med.... Det är ju ett rätt enkelt liv att leva singelliv i Örebro... Ja man behöver aldrig ha tråkigt precis... Inte några krav.... inga måsten.... ingen sur karl som går runt o tjurar... Underbart liv!!!!!!!!!!!!!

www.maskinexpo.seJag räknar ner till Mallis

Hihi, ja det är inte bara dagar jag räknar ner..... utan kilon!!!!!!!!!!! Jippiiieeee!! Bara 2 kg kvar till vikten jag lovade mig själv att väga till nästa Mallisresa. Av nån anledning ... undrans .... med all min röra .... behöver jag inte äta så mycket längre! Förkylningen hjälper nog till den med, men den är snart som bortblåst.... det måste den bli... jag har annat för mig, som jag måste vara frisk för.... tex mässan jag ska jobba på imorron.


Förkylt var det här!

Men snacka om att man blivit känslig... jag åkte bil med små barn i lörd o nu ligger jag sjuk .... eller ligger, hm inte jag inte. Jag är på jobbet ett par timmar sen kommer jag åka hem o försöka kurera mig. Ska ju jobba utomhus på mässa i 2 dgr, då går det inte att vara en klenis, ju.  Det märks att jag nästan aldrig träffar småbarn längre... på den tiden var man så att säga, mer härdad mot virus o sånt skräp.
Man blir ju trött i hela huvet ju ... jag har inte tid, lust eller vilja till att däcka.

Speciellt inte nu när livet är så spännande!

Hjälp jag vill kurera mig!
Slutgnällt för idag!

En helg... utan dator... i fullmåne


Helgen har varit mycket händelserik... åkt mellan hästarna och stan. Hunnit med både puben.. och crusing i Linde. Det var en märklig natt ... natten mot lörd... men det visade sig att det var fullmåne i Skorpionens tecken.... Ja, alltså fullmåne gör känslorna starkare men när den är exakt i Skorpionens tecken ..... då skenar känslor åt alla håll. När jag var ledsen bölade jag som en tok... och tvärt om.. sekunden efter var jag överlycklig... Snacka om att åka berg o dalbana hela helgen.... Men efter denna helg ska det bli lite spännande..

Dessutom träffade jag S o K som var till stan och kollade på Hammerfall! Kanon tjejer!

Dagens höjdpunkt??

Sche Schuan med räkor.... mumsi. Då blir det ny mat om ett dygn igen då.......


Hur kan jag vara så trött

Det är helt otroligt hur trött jag kan bli utan att egentligen ha nån anledning..  Va fasen jag tycker jag har sovit skapligt om än inte så mycket, men inte ska jag väl däcka varje eftermiddag. Jösses universum ge mig styrka.. jag ska ju jobba som en tok med stallet, torven och höet idag..... Men efter det ska jag infrabasta... det tycker faktiskt jag att jag är värd då.
Undrar om jag håller på att bli lite sjuk??? Uscheschuss va klent... Nä jag är ju en duktig flicka... Hm

Det blir nog ingen cruising för mig


Tror nog jag kommer hålla mig till Örebro  helgen med. Varför inte vara lite städad och bara gå på efterfest....  på strömpis.... en kväll med hårdrockare ...  men de kanske är trötta och sover vid den tiden.... hihi,  Men vem vet det kanske inte blir nåt skrynkeldisco... får kanske vara hemma....

http://www.metallsvenskan.se/

VänskapIbland sätts vänskap på prov.. rejält... plötsligt och oväntat. Då man minst behöver det, men när man är labil för övrigt....tänjs gränserna.... Det är då jag tappar min jordning ( så jungfru jag är ), men nu blir det till att gräva fast fötterna igen. Rejält..... tur man kan meditera....pjuuu.. Universum ge mig ett svar och energi att bli en hel människa igen..... Tigg... tigg ...tigg.... Som sagt, älska glömma och förlåta... eller hur var det nu?

bilden kommer från: http://www.vicke.be/index.html

Nu är Genovia ute på bete

Vilka hagar... fantastiskt vackra... stora.... och med en jämnårig connemara tjej. Bra människor som tar in dem om det behövs....Ja vad mer kan man begära av ett grönbete... Vilken tur jag haft!

Big Comedy

Igår var jag och några jobbarkamrater och kollade på stand up... Sverige eliten på scen.... inte illa Den enda som inte höll måttet var kvinnan i gänget.... Va..  shaip up säger jag bara. Ta med en rolig än nästa gång.... Men Johan Glans fick tom Henrik Schyffert att kikna av skratt på scenen..... och det var när han läste tidningen na och dess tips på vad Örebroarna skulle göra en sönd em.... Ja hur härliga som helst... Jag skrattade så tårarna rann. Vilka stjärnor....... Nu har jag fått en ny hobby.... Stand up!

Varför blir man å jävla fiffig

Där spriten går in går vettet ut eller??? Jo visst fan är det så. Men nu blir det slut på att gå ut om jag druckit....kommer bara gå ut nykter.... fan i helv...t. Jag tror det kallas Ågren.


RSS 2.0