JAG, just nu o lite tillbaka.

JAG. Vem är jag?? För den som inte känner mig är jag en lång kvinna i mina bästa år. Jag har 2 st vuxna barn, i år blir de 19 och 21 år. En utflugen och en som är på väg ut till våren.

JAG är gift med en man som tycker allt är så bra som det är och inget behöver göras om. Förrutom att möjligen skulle jag bli kortare, smalare och mycket yngre, typ 25 eller nåt. Ja, så känns det i alla fall.

JAG har ett eget företag sedan 1994, som har ändrat inriktning lite med åren, men som i huvudsak alltid ägnat sig åt handel. Egen import av lite prylar, butik, grossistverksamhet, postorder samt tillverkning av olika hantverk samt salvor. Nu ägnar jag mig enbart åt uppdragsförsäljning samt hästverksamhet. Min hästverksamhet kommer jag dra ner på och min dotter får ta över efter hand.

JAG äger för tillfället 5 st hästar, men hoppas att det bara är 3 st till hösten. Det är 2 st hopphästar,1 st babys hopphäst, 1 st dressyrhäst och en hopponny. Alla utom ponnyn är välstammade halvblod. Och för att kunna köra runt på dem till tävlingar osv har jag en lastbil som jag fick körkort till i julklapp. C-behörighet, körde upp 22 dec, vilken ljuvlig dag.

JAG har även 2 st katter som är födda på gården och 2 st sköldpaddor, varav den ena är en som jag tog hand om för att det finns idioter som släpper ut dem i naturen. Dessa ynkliga människor som inte kan se till att deras djur blir omhändertagna eller att de avlivas. Blättan blää för såna, en annons på nätet kan vara gratis, ynkligt.

JA, fler djur har jag inte och kommer heller inte att skaffa, utan jag kommer prova att bo i en lägenhet i Örebro under en tid för att se om det blir nåt bättre. Men mer om det ska jag skriva om i kategorin som kommer handla om mitt gifta liv, men den ska jag fundera lite på först.

Vad vill soss förmedla till ungdomarna egentligen?

Om man är 21 år och slutat skolan och söker alla jobb man kan, och räkningshögen växer. Vad ska man göra då? I min lilla värld trodde jag att man kunde få hjälp med existensminimum av vår kära socialtjänst. Vad ska den annars vara till och vem ska få pengarna som bla jag har betalt i skatt i åratal?  Vilka ska ha dem?.......ujejujj..... nu mår jag nästan illa, fy fan har vi ett samhälle där man verkligen inte får hjälp som vanlig Svensson.....hua blä..urk o spott.

Svaret min dotter fick var.....låt din pojkvän försörja dig....fy fan jag har alltid försökt fostra mina barn till att vara stolta över att klara sig själva och göra rätt för sig. Vad får man för det nu. Jo helt plötsligt blir hon rekommenderad att lära sig utnyttja andra, att bli en tiggare.

Inte undra på att det finns så många likgiltiga personer som bara ger upp i detta samhälle. Jag tror inte det är så att en vanlig tjej eller kille går till soss för ros skull eller för att de är lata, det är det nog andra som gör men inte de ungdomar som söker massor med jobb. Sen är det en helt annan sak om man kommer igen o igen  o igen för att man inte sökt jobb.

Vart går alla mina skattepengar??

Årsläxa

För den som äger en tarotlek eller har tillgång till en bok som handlar om tarot, ska jag ge ett tips på en intressant uträkning. Denna har jag upplevt som mycket träffande och som kan förklara att vissa år är jobbigare än andra, och att vissa år bara flyter förbi. Detta är en enkel form av spådom som är lika bevisningsbart som allt annat under denna kategori....dvs tro, tro, trot om du vill..

Livsläxan kan vara intressant att räkna ut först för att se vad det är som detta livet har att lära just dig.

ÅR + mån + dag = en siffra som adderas til minsta möjliga siffra

Exempel ( min egen )  : 19640922  =   1+9+6+4+0+9+2+2 = 33 = 3+3=6

Dvs min livsläxa är nr 6 dvs the lovers i stora arkanan.

Av det kan jag utröna att min livsuppgift är att lära villkorslös kärlek av många olika slag. Kanske att lära mig älska livet och allt som hör där till, hur det än ter sig......ja vi får se jag ska summera detta när jag ligger med näsan i vädret o väntar på att min guide ska komma o hämta mig.

Årsläxan räknar du ut likadanr men byter ut födelseår mot det år du vill kika på.

Mitt eget år: 2+0+0+9+0+9+2+2=24 = 2+4=6

Dvs i år har jag i min årsläxa samma som min livsläxa.

Inte undra på att detta år har börjat i ett stort tumult, men nu ska jag försöka bryta gamla energier o se till att jag lär mig nåt bra av detta. Detta kan bli mycket händelserikt.

Lycka till med att räkna ut ert år, samt att ni har nån som kan tolka det på rätt sett....inte bara rakt av vad det står på kortet utan vad det verkligen står för.....annars kan man tolka fel.

Vilken himla tur

Nu ska jag presentera mina sex and the cty + 1 vänninor.....Haha nu tror ni jag blivit ändå tokigare... men nej då. Jag har verkligen en del väninnor som går in under denna kategori... Med dessa människor kan man prata om vad som helst du behöver aldrig känna att du gör dig dum på något sätt.

Det finns inget som går upp emot att ta en krogkväll med dessa.

Men Samantha är väldigt mycket försiktigare i verkligheten..det låter mest men när det kommer till att ens vara i närheten av att kyssa en man då blir det klacken i backen o tvärstopp. Alltså nu får du "schaipa up" dig. Präktiga människor kommer till himlen efter döden, men vad ska du dit o göra då, det är bättre att du flyger dit nu. Men humor det finns det så jag hoppas du med börjar blogga.

Carrie skriver inte i verkligheten, men röker som en borstspindel.

Charlotte henne är det ordning på även i verkligheten.

Miranda ja det är väl företagaren även i verkligheten, dvs jag själv.

+ 1 Hon finns bara i verkligheten o skänker vår grupp massor av glädje med sin enorma personlighet, vackrare 50 åring har jag aldrig sett. Så snygg vill jag bli tills jag fyller 50 ......hoppas.


Koppis lördag kväll

Idag ska jag till Kopparberg och träffa en hel hög himladuvor... Nu undrar ni vad är det?? Jo det är ett roligt gäng med kvinnor i olika åldrar som har träffats i ca 12 år regelbundet. Vi är från Kopparberg i norr och Örebro i söder, en unik möjlighet att alltid ha nån att ringa eller hälsa på om jag skulle behöva råd eller en spark i röven för att ta tag i olika saker.

När livet drar iväg för nån av oss vet vi att det alltid finns nån där ute.

Det är denna grupp som brukar dra ner till Mallis 1 gång om året....vilken extrem förmån att få vara i Elenes hus en hel vecka om året...Tackar o bugar ödmjukast.... Om jag inte minns fel...det finns en del stunder som inte är glaskara.... så sov jag extremt lite förra gången vi var där. Mina underbara vänner och jag tog vara på varenda minut av den resan..


Jaha ja, nu är det dax att lära sig nått nytt.

Om jag nu inte kan röra mig, för att ryggen värker som om den är helt tokig, så får jag väl hitta på nåt där jag är still. ..... Varför inte skaffa en blogg? Det är ju så poppis, nu kanske jag är för gammal för sånt här, men nån gång har jag hört att man är inte äldre än man gör sig.Så va fan, nu startar ja.....

Tanken bakom min blogg kommer att vara att förmedla lite tankar o ideer jag får om vissa saker, främst sånt som rör livet o dess illvilliga vägar o val.

Denna blogg kommer att handla om bla hur mediumskap fungerar, hur vänskap mellan olika personligheter fungerar i olika sammanhang, hur livet på krogen i Örebro känns, hur hästtävlingar i hoppning går, hur man som mamma till vuxna barn framstår i deras ögon och visevärsa. Ojojoj vilken lååång mening det blev. Men det kommer handla om mycket mer än så.

Jag har förmånen att ha ett mycket stort umgängeskrets i olika åldrar. Olika grupper av människorsom står mig olika nära, men som jag umgås med, nästan med olika personligheter.


RSS 2.0