bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/574507/salabimannelie?claim=hsx23fscanm">Följ min blogg med bloglovin</a>

Jag fryser i detta island

         

Jag har precis fått en massa kort från sista resan vi gjorde till Mallis, samtidigt som jag fryser som en hund...om de nu fryser. Ännu en gång blir jag påmind om att det borde finnas en möjlighet att kunna flytta dit. Den där baren kommer åter till mitt huvud. Den där drömmen som jag en vacker (ja fast inte vacker här hemma) dag ska göra verklig.Det måste vara så att vissa människor är födda i fel ände av världen, i alla fall när det gäller klimat. Jag är ingen ismänniska och ska väl då inte bo i ett island.
                

Vädurar


Jag är född i Jungfruns tecken, det är ett jordtecken....ja jag är en person som älskar djur o natur o sånt. Det är alltså min solplanet som ligger i jungfrun. Om jag då kollar lite vidare på tex månen som påverkar oss nästan lika mycket, så ligger den i Väduren. Det är ett eldtecken.  Så mina astrologer säger att jag borde vara lite schittso....ja men visst det är jag ju.

Vilka personer har jag då haft omkring mig hela mitt liv....Ahha vädurar.....Jag föddes av en vädur...jag gifte mig med en vädur....jag födde en vädur...som nu är ihop med en vädur....och nu ska jag bli kombo med en vädur!  Vilken tur jag bryter mina mönster...hmmm. De måste ju ha nåt att lära mig. En vacker dag kanske jag kommer på vad det är de lär mig. Men det är klart det är väl månen som gör att jag hela tiden dras till detta tecken.....Jag lovar...jag ska aldrig mer klaga på en vädur och deras eldiga själar.

På korpträff

Ikväll ska jag till min grupp som brukar kalla sig Korparna....ja det måste vara de andra som kraxar...jag är så tillbakadragen, haha!  Ska bli riktigt skoj att se vad A-L hittat på idag, hon är en så kreativ kvinna så jag kan aldrig veta vad som kommer på dessa träffar. Men det är hennes charm....en konstnärssjäl...kreativ och lika vacker som sina änglatavlor, som hon målat.

Är det någon som är intresserad av att tolka symbolkort...då vet jag var de bästa finns. Tavlor och ordspråk som väcker intutionen hos vem som helst...aaa i alla fall nästan.

Men det blir väl som vanligt, massor av god mat, så min veckodagsbanting inför helgen, ryker för kvällen... Det är väl det som kallas karraktär. Men jag har en ide, jag tar bara lite....hur nu det ska gå till.

Till vännen min som har stor sorg.

Jag lider med dig och de känslor du har just nu. Skulle hoppas hela världen kunde skicka dig styrka nu. Men du vet att du är älskad och att vi finns här för dig. En sorg kan inte dövas utan måste levas ut...Vi finns och stöttar dig under din process...bara slå en signal eller skicka ett sms så är vi där. Kram du vackra kvinna.

Vad är det med mina djur?


Det sägs att man får djur som en själv...ja jag börjar undra om det inte stämmer väldigt bra. Jag hatar ju kyla och vinter, vill helst inte gå ut alls om jag inte måste. Min favorittemperatur ute är 28 grader varmt... Och hur är mina djur...jo på morgonen när jag släpper ut katterna springer de ut snabbt i sitt ärende sen sitter de på trappan och vill in efter en minut.

När jag mockat till hästarna brukar de stå o kolla när de får komma in......nu är det så att det här är 2 st unghästar med fri tillgång på hö i hagen....tycker då att de borde vilja vara ute tills det åtminstone blir mörkt. Men inte mina hästar inte nej de står och slår med frambenen tills jag låter dem gå in...TIDIGT! Jag frågade dem om de måste ta efter mig i allt jag gör....men de svarade inte utan såg så nöjda ut att få gå in, fast det är plussgrader och det finns hur mycket mat som helst ute. Jaja det är bara att gilla läget att det blir mycket att mocka inne.

Sådan herre sådan hund gäller även andra djur.

Ja blir så trött

Jag är en person som har många människor i min bekantskapskrets, jippie för det. De flesta är underbara männinskor som jag har ett superförhållande till och de är inte bara kvinnor utan även några män. Alltså inga KK utan kamrater! Sen finns det vissa personer som jag träffar/träffat som jag aldrig kan riktigt förstå mig på. Igår skrev jag om en person som brukar åka till tailand....han lär aldrig mer tala med mig....Men tyvärr kom det senare fram att det finns personer som tror att jag beskrev min man...så var det inte och det finns det många som vet. Vi har varit till Tailand en gång med svärmor och våra då små barn.

Men detta fick mig att tänka på en annan sak....nämligen att varje person tolkar saker efter egna erfarenheter eller rädslor...kanske mest rädslor. Ja, vad vet jag...Men eftersom jag inte har lust att vara övertydlig med vem jag skriver vissa inlägg om.....jag lämnar aldrig ut någon, och vill absolut inte såra nån. Men om jag ska kunna förmedla tankar och känslor, så lär jag vara lite flummig ibland.....kanske utmana lite för att väcka tankar och att ni ska fundera över vad er inställning är till olika saker o ting. Och jag menar inte att jag har rätt hela tiden, jag skriver bara det som faller mig in eller det jag har funderat över.........Jag vill inte vara supergullig hela tiden......nääe då blir de väl inge roligt, eller?

Räkningsdagen

Idag är dagen som man helst vill glömma....dagen då pengarna bara seglar ut i cyberrymden. Dagen då massor av privaträkningar ska betalas, alltid lika troget återkommande varje månad. Aldrig någonsin har det hänt att bland alla räkningar ligger ett litet kuvert där det står....Denna månad behöver du inte betala nåt utan kan roa dig eller köpa nåt skoj för pengarna...Jag hoppas en dag få uppleva det, aaa heller ja, i alla fall att det blev massor över. Att nån gång få uppleva känslan att jag måste nog fundera över vad jag ska investera dessa pengar i.....den dagen har aldrig funnits i mitt liv.

Ta vara på livet


Ibland blir jag påmind om att livet inte är oändligt. Ibland kommer det till en extremt fort och oväntat. Jag går runt och funderar på livet och dess mening.....svaret kommer som en blixt från klar himmel....gör det inte komplicerat utan ta vara på de personer runt omkring dig som har något att tillföra ditt liv. Materiella ting är av noll eller liten betydelse....de betyder ingenting om du inte har nån eller några som älskar dig och som är beredda att göra massor för din skull....Jag säger bara ta vara på och upplev livet medans du kan....vem vet hur länge det varar...varje individ har bara sin livsuppgift. R.I.P
Änglar finns!

Sorg.


När man säger att man har sorg, tänker alla på att man mist nån i sin närhet. Men den sorg jag känner nu är inte sån, men ändå är det en sorg. Jobbigt att bearbeta och humöret svänger som en jojo. Många tankar far genom mitt huvud...varför blev det så här kunde jag gjort annorlunda....vore det bättre om jag tog huset? Ja, frågorna är många fler än så.

Eftersom jag har mist hela min familj från uppväxten, vet jag vad riktig sorg av en människa som står en nära är. Det kanske är därför jag tycker det är jobbigt att vara med och splittra på en familj till, även om det inte är genom död denna gång.

Men det är inte bara familjesituationen jag sörger nu, utan även livet som jag kommer lämna. Livet på landet, jag har ju alltid bott på landet. Men om jag inte kan gå vidare och tillåta mig sörja det jag lämnar, så lär jag aldrig komma framåt heller. Det gäller att göra något eller sluta klaga.....Hädanefter ska jag bli en person som faktiskt kräver lite tillbaka, om jag ska lägga all min energi på andra....tänk att kunna känna att jag är värd detta bra som händer. Inte behöva vara tacksam, fast jag slitit som en oxe. Mitt liv i kris....vem vet hur det kommer gå...jo jag har bestämt mig....Inte hänga läpp utan börja planera för mitt nya liv efter sorgen att lämna mitt kära hus.

Vilken tur att jag har så många underbara vänner, både kvinnliga och manliga. Främst ska jag tacka sex and the city gänget +1 som snart kanske blir +2, för allt stöd.

Partyhelg!


Nu börjar jag torka ihop, inget partande på flera veckor. Folk omkring mig är ute och roar sig, fyller år o sånt skoj. Men som en av mina vänner nyss sa:  Ja va fan ....man lär va om sig och kring sig om man ska få nå i sig och på sig!  Så det är bara att ta tag i saken o göra nåt åt det.... Så nu blir det PARTYHELG igen.

Vi börjar hos D och hennes flyttkartonger på fred, sen får vi se vart vi hamnar. Ja, så nu är det bara att banta hela veckan lång igen fram till helgen.


Äntligen måndag!

Tänk att det faktiskt kan var så att det är skönt att det blir måndag. Jo, de flesta tycker nog att det är skönt när det blir helg ...Och det gör JAG med, men eftersom jag oftast brukar se till att ha en massa att göra, så brukar jag ofta bli rätt sliten efter helgerna.  

Som i helgen när jag först på lörd fm vara till Mariestad och sålde en sele, sen bara hem fräscha till sig lite sen iväg till U på himladuvaträff. Kom hem därifrån kl 21.30, inte så sent för en gångs skull. På sönd morgon hoppar jag in i lastbilen och styr mot Svansjön, lastar en häst som jag på oplogade vägar levererar till Norrköping. Där är det värsta snökaoset, urjobbigt att köra, så vi beslutar att åka den större vägen hem.

Vi stannar till vid Brunneby musteri.....vilket ställe det blivit! Massor med god mat och en superbutik, med mycket av den maten som jag sålde i min butik förut, när jag hade den kvar. Alltså ett ställe i min smak...dit ska jag åka fler gånger. Jag blir lite sugen att ta över en sån butik, som jag känner på mig, kommer bli till salu i Örebro.  Hallå universum...jag skulle behöva vinna lite pengar....o inte så lite heller förresten. Hihihi

Men ändå efter att ha farit runt i halva Svealand ( lätt överdrivet ) är jag helt slut idag och det känns som om jag skulle behöva sova i ett dygn.

På himladuvaträff!


Nu är jag på väg till Örebro och ska träffa gruppen som vi brukar kalla Himladuva. Namnet kommer efter att vi tagit första bokstaven i våra förnamn och lagt ihop dem...då blev det Himladuva...sen har det kommit till några stycken. Idag är det Örebros tur, närmare bestämt ska jag till Hertig Kalle nånstans. Ja ,U har med flyttat och jag har inte hunnit hälsa henne på där än...Även de är inflyttade till Örebro, närmare bestämt från Lindesberg.

Ska bli riktigt kul att träffa dessa underbara vänner igen, äta gott och talas vid, kanske dra lite tarot kort för att se hur vår situation ser ut i korten just nu eller inför en speciell händelse. Alltid lika trevligt....nja det beror på vilka kort och vilken tolkning man får.....men det hjälper än att se sanningen i vitögat ibland. Både full av mat och full av energi brukar jag vara när jag åker därifrån.

Idag ska jagberätta att M (Carrie) och jag ska bli kombo, för dem som inte vet det redan. Och att S (Samantha) köpt en lägenhet. Och att D (Charlotte) har fått en ny lägenhet, nåja det kan hon berätta själv eftersom hon också ska till U idag.

Hoppas bara vi blir ganska många, det vore roligt. En varm kram till er alla som inte kan komma idag.
Vises senare...Puss o kram.

I väntans tider!

Just nu säger jag bara...(som en viss berömd man brukar säga) .....jag litar på dig universum. Inget är som väntans tider, jaha nu undrar ni nog vad det tagit åt den där fjolliga kärringen nu då....Jo, det är så här, jag har fått nys om en annan lägenhet i centrala Örebro. Lite längre från centrum men 35 kvm till och balkong. Vi skulle kunna få ett arbetsrum med! Ett rum där vi kan ha tarotsittningar, astrologi, seans eller varför inte ställa upp massagebänken. Det vore underbart....Så guider och hjälpare, snälla hjälp till att styra upp det här....så kan vi börja jobba ihop igen. Vore väl dax!

Orangea kuvertet

Så var det dax igen... Se sanningen i vitögat!  Eftersom jag nu alltid har haft en man som jobbat utomlands, när mina barn var små, och fortfarande. Och enda sättet att få vardagen att gå ihop, eftersom våra barn är idrottare och vi bor på en gård, har varit att jobba deltid. Han har dragit in den största inkomsten, men jag har jobbat fler timmar per dygn och haft ALLT ansvar, för barn, för hemmet, för djuren, räkningar, besikta bilarna samt att ha kört barnen på alla aktiviteter. Samtidigt som jag har byggt upp ett företag. Det här var bara en liten del av vad jag fått på mitt bord.

Nu har jag tröttnat på att se till att allt som måste skötas blir skött, så jag flyttar till stan. Men vad händer???? Jo det där kuvertet kommer på brevlådan..........Uschhhhhhhhhhhhhh. Va ska jag göra....herregud, jag får ju ingen pension knappt. Mannen däremot kommer kunna bada i pengar.    Jag spyr!    VILKET JÄ....LA SYSTEM!   Om man är en familj och är gifta har gemensamma barn borde väl pensionspoängen delas lika under de åren...men nej då inte alls.

Rädd för att jobba??

Om jag bara kunde minnas alla kommentarer min dotter kört med för att slippa söka det och det jobbet. Mc Donalds = flottig hy,  telefonförsälj = vill inte ringa privat pers, på kvällarna, pers assistent = fel person eller för långt bort, Suck!
Ja jo visst hon har sökt massor med jobb, men det här visar det ju hur olika vi människor är, och hur olika vi tänker. När jag var arbetslös sökte jag allt som var möjligt att få jobb på....Det behöver ju bara vara tillfälligt. Kanske är jag en sån som överdriver det här med att ha något vettigt att göra och kunna försörja sig själv.

Men ju mer flexibel man är och ju mer man visar att man testat på ju enklare måste det ju bli att senare få rätt jobb. Eller är jag för blåögd nu igen...........Sen finns där en annan tanke.....är det mitt fel....har jag skämt bort henne? Njjjjjjjjjjjaaaaaaaa, jobbigt läge, hmm. Självkritik inte min starkaste sida precis, hua. 


Småbarn igen!

För att förtydliga....det är klart jag tycker om barn......men att så fort man träffar nån som precis blivit farmor/mormor så börjas det. Titta vad underbart....jag är så stolt....och jag vill ha dem hos mig jämt....lånar dem på promenad ( så att alla ska se underverket ).... Jag kommer kanske bli likadan men hoppas inte. Det är väl skillnad när man får egna...då ÄR det ett underverk...att nåt sånt kan komma ur min kropp.  Men ja, jag vet inte kanske blir jag också så fjollig....

Men just nu känns det verkligen som om det kvittar. Samtidigt som jag tycker att man bör låta en liten i barnvagn få vara ifred, och inte köra ner mitt fula tryne i nån annans sovplats. Som jag nästan förutsattes göra i förrgår, när jag var på stan....jag riktigt såg hur besviken mormodern vart över att jag inte blev impad.

Jag fick en liten skräckkänsla...dottern som fått barn är lika gammal som min egen dotter. O ja vill inte vara barnvakt!

Sälja grejor!


Har satt ut en massa annonser på blocket med olika prylar, efter ½ timme hade jag sålt en komplett brukssele. Nu har jag fått förfrågan på mitt skåp och däcken...Jag blir så glad...men om man blir så glad över att sälja saker som man inte har nytta av, varför har man dem kvar så länge,  varför är de inte sålda tidigare? Ja, det kan man ju undra, mest prylar när man dör vinner...nej nu ska det bli ändring på det. Ska jag dö så ska jag dö tillsammans med de prylar jag är stolt och glad över, inte bland en massa saker som är ivägen, och som jag inte har nytta av alls.

Nu ska jag rensa i röran och höja/lätta på energierna....ja, för det hör ju ihop
.

Små kids......usch

När man är född i det kvinnliga könet förutsätts man att älska varenda liten gullig unge som visar det minsta lilla leende. Man ska även ha förståelse för att småbarnsföräldrar vill ha hjälp och avlastning....mmmm det låter ju bra. Men om man nu fyllt 40 och inte har några småbarn kvar....måste man köra ner huvudet i barnvagnar och säga men....så söt o så små de är det har jag nästan glömt bort....ta vara på de här åren...Hahaha.

Jag tycker nog att jag faktiskt har rätt att slippa små skrikiga ungar nu. Om jag får barnbarn vill jag inte bli den där super mormor/farmorn. Om jag ska bli barnvakt ska det vara när jag själv vill och bestämmer. Faktiskt blir jag ganska irriterad på folk som tycker jag är dum för att jag inte vill gulla med småungar. Måste man vara såå j..la rar för att man är kvinna. Eftersom jag nu nått den ålderna att jag har massor med vänninor som börjar få barnbarn (träffade en senast igår), så får jag ideligen höra vad underbart det är...

Kul, för er men jag vill inte....nu är det ju så att jag riktigt propagerat för detta till mina barn med, så jag hoppas de inte kommer släpande med en liten än o kräver en massa. Klart jag vill ha barnbarn men jag vill inte ta hand om dem, inte än i alla fall. Detta gäller även hundar .....likadant.

Tänk, vilken skräck....träffa en ny karl med småungar.....Burrrrr

Varför är det så att man inte får prata i mobiltelefon, eller röka men skrikiga snoriga ungar de ska få vara överallt? Ta tex i bilen de är livsfarliga...tappar nappen, slåss med varann....eller tjatar om en det ena en det andra....snacka om att man tappar fokus på vägen. Och en till sak ......på restaurang....nån som hört talas om matro.

Snustörr!

Nu är jag både nybastad och nyduschad....då kom en fundering som jag inte blir riktigt klok på. Om jag i största delen av mitt liv har haft problem med att jag är för fet. Att jag kan känna hur fettet bara väller innanför huden. Äckligt.......Hur kan det då komma sig att jag kan vara så torr utanpå ???När jag är så fet inuti!!! Logiskt borde det inte vara så. Men det är ju inte alltid logik hänger ihop med verkligheten, tydligen.

Om man ä fet inuti borde det gå ut på huden med så även den blir fet, även håret....Men nej då....torr som fnöske på huden samt torrt och sprött hår....Suck

Jaja, det är tur man har lösnaglar i alla fall....apropå igenting. (annars vore väl de spröda o torra med)

Vetlanda nationell hopptävling 13-15 feb

                            
Helgen har varit både händelserik och seg... mycket väntan på en massa ponnyer som skulle hoppa innan storhästarna fick göra sitt. Men det var det värt....

Det började med att vi lastade lastbilen på torsd och åkte ner till Vetlanda. Inga problem, utan det visade sig att det funkar mycket bra att bo lastbilens bodel....vi har inte testat tidigare. Men det var varmt o skönt....riktigt mysigt faktiskt.

På fred hoppade dottern både unghästen Magic och dess mamma Starlet i 120 cm. Han nollade och det skulle hon med gjort om inte tygeln hoppade av precis innan avhoppet in i kombinationen....men de känner varann så bra att de klarade den utan fel, sen slog hon en volt och stannade hästen.....det var tur att hon satt på just henne. Efter det blev vi inbjudna till en lastbil av en av Sandras tidigare tränare...där var drinkarna rätt starka...jojo, denna Jeltsinvodka. Efter att vi sent om cider kommit tillbaka till vår lastbil och dottern spytt, sov vi riktigt gott.

På lörd var det jag som fick morgon fodra, märkligt det där.....Men eftersom hon inte skulle tävla förrän kl 7 på kvällen var det lugnt. Hon kunde ligga och sova till lunch. Senare fick vi reda på att på natten ....när vi partade som värst....hade de krakarna fått ett stort inbrott hemma på sin gård. Hu jeda mig .... för sånt folk som inte kan skilja på ditt o mitt dessutom ska förstöra en massa privata saker.
Men när Sandra hoppade på unghästen fick hon sin första runda på honom där de inte var överens....men han stog och sov i boxen och var inte riktigt med på noterna denna gång. Men det gör inget....han behöver bara rutin och han hoppade ändå 130 cm. Hans mamma gick som en kanon kula och blev 2:a i 130cm.

På sönd var det lugna gatan och vi slöade fram till 4 när hon hoppade sin första klass....då var han som han brukar igen...men tyvärr rev han en bom ....men det var en superrunda. Starlet gick sin första 140 cm inom hus, det blev stolpe ut... hon rev en bom men det var bara ett litet ynka pet som lika gärna kunnat rulla tillbaka och legat kvar.

När vi skulle åka hem.....då startar inte lastbilen.....f..n..... säger jag, startbatteriet är paj..Men efter en massa krångel, och har gjort slut på prispengarna, till bärgaren som gav starthjälp, kommer vi iväg hem och jag landar hemma vid halv 12....helt slut, som vanligt efter ett meating.
                                                                                                                                                            


2009 året då alla flyttar/flyttade

Ibland kommer man till en gräns när man känner att det inte går att gå vidare utan en förändring. Det är bara att välja antingen slutar man att klaga eller så gör man nåt åt situationen....Det är dit alla i sex and the city + 1 gänget från Örebro, har kommit....ja nu bor inte alla där än...men om några mån.

En flyttade i jan, en flyttar i mars, en flyttar i april, en flyttar i maj och den sista i juli.....otroligt! Alla samma år och till centrala stan...där det nästan är omöjligt att få lägenhet. Ibland är saker bara meningen att de ska ske. Det gäller att skicka ut rätt önskningar....i rätt ögonblick. Fasen vilket flyt.....Jihaa!

Vetlanda nationell hopptävling


Om ni undrar om jag har somnat .....eller ändå värre blivit av med internet....i helgen, så beror det på att jag och min dotter dragit till Vetlanda. Kan inte blogga eller msna på hela helgen. Åker redan i em och kommer hem sönd kväll. Vi ska bo i lastbilen för första gången, så får vi se hur det går. Micromat o vin det blir det jag får leva på, men jag lovar ....nån enstaka frukt får jag väl äta, så jag inte känner mig så onyttig. Man lär ju tänka på sin image!

Se nu till att inte göra nåt som jag själv inte skulle ha gjort i helgen, om jag varit hemma!


Nu blir vi allihopa mitt i stan

Kan ni tänka er att vänskap mellan en grupp människor kan bli så stark att man bara känner att man måste lösa problem ihop. Att man är beredd att ge vika på sin egen bekvämligthet för att lösa för nån annan. Att bli glad åt att få vara tillsammans, men att ändå respektera varandras integretet och att aldrig tränga sig på. Att dela på det som man vill och att ha annat helt för sig själv.

Nu undrar ni nog vad jag flummar runt o spånar om nu då...... Jo vet ni vad..???? Helt fantastiskt, hela sex and the city + en gänget kommer hamna mitt i centrala Örebro...Jihaaa...Jag blir kombo...Samantha har köpt lägenhet + 1 flyttade för ett par mån sedan till centrum. Jag säger bara det .....nu blir stan vår.....vi kommer äga den!  I juli är alla 5 på plats.. sen bor vi in oss...därefter blir det Mallis första veckan i aug...ojoj ja ni hör va jobbigt ...Hahahahaha.

Kram på er för nu är jag nästan hög på all energi som bara flödar.

Det här med relationer

Idag mötte jag en gammal kompis sen tonåren, vi har knappt setts på 30 år, ändå stämde det så bra. Vi talade om allt möjligt och om hur livet gått med var o en av oss... Och efteråt har jag underat lite på vad olika det är med oika människor. Ibland törs jag knappt heja på en person, fast det är nån som jag umgåtts med..eller i alla fall varit mycket i närheten av. Och vissa personer känns det bara som om det var igår vi träffades. Det här beror naturligtvis på att vi är olika personligheter....men det är där det intressanta kommer in tycker jag.

Om jag umgås med vissa personer kan jag känna mig rolig, trevlig och tom ibland lite fin. Medans jag i en annans närhet känner mig som om nåt katten släpat in. Och det ska jag tala om att det har inte nåt med att jag är avundssjuk eller tycker den andra är bättre eller finare......Utan om hur jag blir bemött och hur jag bemöter den andra. Konstigt det här.

Om jag möter en person som jag inte träffat tidigare...vad är det då som gör att jag inte kan uppföra mig som den trevliga person jag önskar jag kunde vara??  Kan det måntro vara rädslor?  Detta gäller bara vissa människor....varför påverkar vissa människor en mer än andra?

Viktiga möten som kommer och går kommer vi alltid att få....och det är klart man kan sakna en person...men lika skönt kan det vara att bli av med en annan..Hihi!

Hur kan det då bli så fel om det kommer in en person i ens liv...som påverkar en starkt....Vi kanske tom har samma dröm även om det gäller olika platser. Är det rädslor igen...rädsla att inte duga...inte räcka till...eller att bli sårad?  Eller är det så att det kan finnas bagage som man inte vill ska rivas upp. Vad vet jag, men tankarna finns, och de väcktes till liv idag igen.

Jag lovar att det här var bara början på mitt skriveri om relationer....jag har rätt många såna tankar i mitt bagage. Och jag tror det är min viktigaste livsuppgift...att lära om olika relationer. Senare kommer jag mer ta upp vänner ( som jag redan skrivit en del om), släktskap, kärlek, vardag, samt relationer till olika djur och platser. För ni vet väl att olika platser har helt olika energier de med.

Bilplåtslagare sökes, igen!

                                  

I dag har jag en sån där flytdag...hehe. Nu saknar jag en bilplåtslagare igen.... Gissa..ja ni förstår kanske vad jag gjort. Alltså det tar emot att skriva det här.... men till saken. I morse skulle jag vara så smart att jag varmkörde bilen innan jag åkte, som vanligt.  Stallet står där det alltid gjort, gården var i och för sig fylld med snö .... men ändå. Jag slänger mig in i bilen och ska backa fram det framför stallet, så det bara är att hoppa in i den o dra direkt efter att hästarna kommit ut. Jag backar.. som vanligt runt hörnet....eller inte, denna gång hade hörnet på stallet flyttat sig närmare. PANG det var den bakskärmen. Min älskade bil som jag är så rädd om. Jag hoppas de har gott om tider uppe hos Henrik o gänget.


Bloggande tonårsblondiner / skönhetsoperationer

Det finns ju massor av smarta tonårstjejer som bloggar...Det kan jag förstå.. men hur kan de ha så mycket att skriva om? De har ju knappt livserfarenhet, ofta spelar de på att vara blonda o korkade för att få många besökare. Men egentligen är de mycket slipade och vet precis hur man ska göra för att locka besök till sin sida. Det är inte konstigt.

Men vad är det de har att säga..vet de egentligen nåt om livet ..förrutom att de läst i en tidning om vissa klädmärken, eller vad som händer på deras skola. ..... Ojoj oj mycket intressant va. När en 17 årig tjej skriver om plastikoperationer... men jösses. Vad har de en lite för spetsig näsa kanske?? Halle du dane dej då. Mamma o pappa betalar 13 000:- för att trubba till den lite, sen kan man skriva på bloggen att det var underbart. Grattis!

Alltså kom igen när det behövs...magen hänger...ögonlocken sackar....eller dubbelhaka som hänger och börjar närma sig brösten mer o mer,  eller vad som förr eller senare drabbar alla...rynkor. I min värld finns det massor av kvinnor och män som är otroligt vackra med rynkor, och som skulle tappa mycket av sin personlighet genom att släta till sig. Jag kan förstå om man lider av något som inte känns som en själv. Jag själv ska operera bort min hängmage, det skäms jag inte för, utan är rätt stolt över att tordas berätta. Men som det ser ut nu lär det dröja ett litet tag. Och en tanke till, hoppas jag aldrig hamnar i det träsket, så man slutar som vissa "ladies" på krogarna i Örebro, som börjar se mer o mer ut som Mr Jackson. Det är märkligt att de ständigt är singlar trots att deras skönhet varit så kostsam.

Men visst är det tur att vi är olika, om alla vore som jag vore det mycket trevligare....NEJ skoja bara. Jag blir bara så farscinerad över att det finns så många som tycker dessa bloggar är så intressanta... Hmm kanske ska jag gå in på nån av dessa och lära mig nåt om livet....Ja, det skulle vara så mycket enklare om dessa erfarna och intelligenta små varelser kunde hjälpa en annan 40+ med att reda upp livet. Perfekt, ska kolla redan idag. De kanske vet hur jag ska göra för att bli vacker som en nysminkad modell??? Hoppas!


Årets första hopptävling

                                     
Nu ska jag försöka få er förstå vad som är charmen med hästtävlingar. Kommer precis hem från årets första.. som var söder om Katrineholm. Upp kl 5.45..sen ner o sätta i lincerna, på med hästkläderna och ett par rejäla skor....så man inte blir blöt om fötterna.. När jag sen sticker ut näsan genom dörren.....SNÖ i massor..Ahha in o klä på sig en mössa med, sen är det bara ut i stallet och ge de små (unghästarna) mat och konstaterar att de lär bli dyblöta om de ska stå ute i snöfall hela dan. Så det blir extra mycket mat så får de stå inomhus. 

Starta lastbilen ... inga problem..pjuu. Sen iväg mot Örebro för att hämta tävlingshästarna och min dotter, ja för själv skulle det inte falla mig in att hoppa på en häst. Det är så mycket snö att det omöjligt går att köra ner till stallet där de står..inga problem, det är bara att bära  pä saker, mat och att släpa tävlingsskåpet i 2,5 dm nysnö...ja, varför inte....ställa in... nene, det vore för enkelt.  När vi ska ta ut hästarna drar unghästen en lov runt i stallet bland en massa lätt förvånade och stort undrande travare...Tur att inte tränaren såg det för då blir det vatten på kvarn, eftersom travtränare ofta säger att halvblod inte är riktigt kloka..Undrar var det kommer ifrån måntro????

Ok, nu är vi på väg, och eftersom kl nu börjar närma sig 8 är det lugnt, tror vi, snöplogen har ju haft ett par timmar på sig..Jag körde med hästarna i 9,5 mil....Det var plogat mellan Odensbacken och Hampetorp, JA en hel mil. Skit samma vi tar det lugnt och stryker unghästen (6 år) från första klass 110cm, så får han hoppa 130cm istället det är ju i alla fall det han ska kvala championaten i till våren. Han kan behöva öva lite...

Jag säger bara det vilka underbara hästar... Starlet (mamman) rev tyvärr en bom i 120 cm och i 130 cm, men det var skapliga rundor. Men hennes son Magic. Han rev inte ett enda hinder i vare sig 120 cm eller 130 cm....Vilken kille, dryg som bara den, stöddig att leda, skriker och gapar. Men denna gång har jag inte ett enda blåmärke i alla fall, inte ens näsblod har jag haft idag, fast han försökt nocka mig flera gånger. Men han hoppar fint så jag älskar honom ändå.

Klockan 20,15 efter att åkt hem de sista milen i snöstorm, var jag äntligen hemma. Skulle backa in på gården som vanligt....men för mycket snö... går inte. Sen kommer en snöplog och stressar mig ( ja inte skulle den in till mig utan ploga på stora Järlevägen) så jag tänker att så här kan jag inte hålla på. Utan jag åker in på gården utan att backa för att komma undan.

Men nu hamnar lastbilen åt fel håll..Eftersom det inte är plogat på gården, vill jag inte stanna för tidigt för då blir jag sittandes fast. Fiffig som jag är.. åker jag runt ett hörn på stallet....trångt. Nu tänker jag vända lastbilen för att komma rätt... naturligtvis går inte det, utan den glider i sidled rakt in i stalltaket. Jag backar och försöker komma loss...kollar mest på taket och sätter hela bakdelen i en snödriva. Så nu sitter jag rejält fast. Inga snökedjor på traktorn så den kan jag glömma.

Så en som åker förbi min gård imorgon i dagsljus kommer få se min lastbil fastkilad mellan stalltaket och en stor snödriva och staketet till en hästhage...Roande.. det är nästan så jag ska sprida ut att jag lånat ut den idag.

Jag behöver imorgon....en traktor med snöblad och snökedjor...en svetsare eller bilplåtslagare...takläggaren kan komma vid senare tillfälle.

Ja det här var en ganska vanlig tävlingsdag...för det är sällan det INTE händer nåt i den här stilen. Men vi kom ju hem hela och hästarna var duktiga så nästa helg bär det iväg till Vetlanda. Men eftersom vi då ska sova i lastbilen gäller det att taket blivit lagat...hu jeda mig...men ja det är bara att ta tag i den saken.

Jag ska bli kombo

Idag var jag och kollade på min nya lägenhet igen.. det kändes riktigt bra. Inte såg den ut i propotionerna som jag  mindes ...underligt det där, hur olika det kan bli när man tänker efteråt. Riktigt lugn o fin i energierna och inte så små förnster som jag hade i minnet. En av mina bästa vänner "Charlotte" var med mig....o vet ni... i bestämde att hon ska ha ett av rummen. Nu kommer vi kunna hjälpas åt om våra satans ryggar börjar spöka igen.. Perfekt lösning tills vi tröttnar, om vi nu gör det, vilket jag tror kommer ta ett ba tag, men det får framtiden utvisa.

Nu blir det nästan som att bli tonåring igen....tänk va att dela lägenhet med en kompis. Det kanske tom ibland kan bli ett litet PARTY. Jo troligen nån gångi alla fall, hihi.  Men alla som känner oss vet ju att det blir lugna gatan...vi är ju ändå 40+.

Imorgon ska jag vara lastbilschaffis till min dotter o hennes 2 tävlingshästar. Första tävlingen för i år..spännande, nu visar det sig om det blivit nåt bättre efter höstens träningar. En kan ju höppas

Bloggutmaningen


Jag blev utmanad i att skriva om min 6:e bild på bloggen, men eftersom jag ännu bara har 4 st så tar jag den 4:e.   

I ett land utan för Sverige, på en ö mitt i ett litet hav, som inte är ett hav men som heter så, dvs medelhavet. I det landet pratas det Spanska och ön heter Mallorca.

Det är på den ön som jag funnit denna pool, i den en madrass och ovanför den en underbar sol. Jag lovar det var inte jobbigt att ligga där i några timmar, speciellt inte som mina vänner kom och gav mig lite vätska då och då......Det är på denna ö, på lidl som det spanska vitvinet, som är helt ok att dricka kostar 6:- litern. Ojoj vad jobbigt, billigare än vattnet på flaska.   

Det bästa med denna berättelse är att jag varit där 2 ggr och kommer åka tillbaka i augusti igen.   

Soliga kramar till Milla, som gav mig denna utmaning

Regler.
Gå in i mappen där dina bilder ligger, gå sedan till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen, släng upp bilden på bloggen och skriv något om den, utmana sex andra personer.

Tyvärr känner jag inga bloggare förrutom de tjejer som redan fått utmaningen, synd för det var en rolig grej.

Tankens kraft

Ikväll har jag varit med en annan grupp av vänner som jag har, de flesta från Lindesberg men ett par från Nora. Som sagt...jag är priviligerad. Vi har mediterat, tolkat symbolkort, som A-Liisa gjort, smält tenn o tolkat symboler inför nya året.
Men så var vi där ...... fika......jag som ska gå ner i vikt...det slank ner ändå. Men det viktigaste ämnet vi talade om var nog tankens kraft.

Det blir som du tänker...tänk possitivt. Önska dig det du vill ha men på rätt sätt. Jag kan ju det där men efter alla prossecer med flytt planering och allt som hör där till. Så är det mycket lätt att hamna i offer träsket, och ge bort energi som jag så väldigt väl själv behöver.Men som sagt....tankens kraft och att det gäller att tänka rätt.

Nu ska jag bara planera framåt och tänka i rätt banor...Jösses jag ska ju flytta till Örebros bästa läge. Jag har ett superbra jobb. Jag har 2 vuxna friska barn. Och så många underbara vänner både kvinnor och män och i olika åldrar. Jag vet att mitt liv kommer bli annorlunda efter flytten, men om jag inte törs bryta dåliga energier kommer mitt liv fortsätta att stampa. Både jag och många av mina vänner vet att jag har mer att ge än så.

Jag vill kunna finnas för andra som behöver mig, liksom de finns för mig när jag behöver dem. Kanske tom ge en liten seans då och då. Min årläxa har ju bara börjat. Jag ska berätta mer om Korparna efter hand som vi har våra träffar.


En sann historia (snodd från ett mail)

Hur man ger sin katt ett piller;


1. Lyft upp katten å lägg den i armvecket så som du skulle hålla

ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera

sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder medan

du  håller pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt

pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så den kan

svälja i lugn å ro.


2. Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan.

Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från

punkt 1.


3. Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret.


4. Ta fram ett nytt piller från aluminiumförpackningen, håll katten

i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand.

Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun

 med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till 10.


5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans

översta hylla, ropa in maka/make från trädgården.


6. Ställ dej på knä och håll fast katten mellan fina ben, håll hårt

om fram och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din maka/make

att hålla kattens huvud samtidigt som du för in en linjal i kattens mun.

Låt pillret glida längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för

att sätta igång sväljreflexerna.


7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur

förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa ny linjal och att laga

gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna

som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.


8. Vira in katten i ett badlakan och be makan/maken att ligga uppe på

katten så att kattens huvud sticker fram ur armhålan.

Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och

blås i sugröret.


9. Läs på bipacksedeln så att du försäkrar dej om att pillret inte är skadligt

för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken.

Sätt ett plåster på din makas/makes arm och tvätta bort blodet från mattan

med kallt vatten och såpa.


10. Hämta katten från grannens trädgårdsbord. Hämta ett nytt piller.

Stoppa in katten i ett köksskåp så endast huvudet sticker ut.

Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens

mun med ett gummiband.


11. Hämta en skruvmejsel i garaget och sätt tillbaka skåpsluckan på sina gångjärn.

Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du

tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nerblodade T-shirt och hämta en

ny i garderoben.


12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan

gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista

pillret ur folieförpackningen.


13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt

till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i

verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor oxfilé.

Håll huvudet vertikalt och spola ner en eller två liter vatten för att skölja

ner pillret.


14. Be din maka/make köra dej till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn

syr ihop dina fingrar med 12 stygn och plockar ur resterna av pillret ur ditt

högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.


15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta kattjäveln. Kolla med din lokala

zoo affär hur mycket en hamster kostar.
Hur man ger sin hund ett piller;

                                                       

1. Vira in ett piller i en skiva


bacon.

Klart!


Mallis min plats på jorden

Nja, nu har jag bara varit på Mallorca 2 ggr men det har väckts en tanke i mitt huvud.Varför bor jag kvar i ett land med massor av kyla. Nu pratar jag inte bara om klimat utan även om att allting ska vara lagom och det ska finnas lagar som talar om för oss hur viska göra hela tiden. Naturligtvis ska det finnas lagar men inte om precis allt.... Köp sprit på lidl tex.

Men främst är det ju mentaliteten och klimatet jag är ute efter.

Mitt braiga jobb....det är det ända som håller mig kvar här snart. Ja... det är min räddningsplanka..om nåt är jobbigt i livet jobbar jag lite mer så går det över. Tankarna blir så konkreta då, perfekt..för mig i alla fall.

Men tillbaka till Mallis... o min dröm.... om några år skulle jag vilja ha en egen bar på Mallis som inte är den största och inte heller ligger mitt i smeten av turister. Utan en lite lagom mysig och trivsam bar med gott öl och trevligt sällskap. En plats dit folk kan smita för att få lite lugn o ro en stund. Där jag och några av mina Himladuva vänner kan jobba o må fint.....Vilken underbar tanke.....Tänk en dag ska min dröm bli sann.....och jag ska senare tala om hur man gör för att få som man önskar av och i livet.

Men det kommer hamna under kategorin: Lite häxa inlägg!
2007 o 13 kg tyngre
Natti natti , nu ska jag gå o lägga mig o förverkliga min dröm om än bara för i natt.

Nu har jag skärpt mig

Hipp hurra nu mår jag bra..ja i alla fall bättre. Visst är det märkligt när man som mest behöver nån som bryr sig, så kommer det samtal, sms och goa mail från vänner jag inte träffar så ofta. Vilken mening det är med allt som sker, fantastiskt. Nu känns det som jag har koll igen...jag kanske t om kan sova inatt. Puss på er, alla underbara människor som jag har omkring mig. Jag ( som jag skrivit tidigare, men som inte kan uttryckas för ofta) har ett enormt privilegium med så många vänner i vått o torrt. Ni finns där även mina deppardagar. KRAM o natti.

Vart går gränsen?

När är det dax att ge upp....att lägga sig ner o tvina bort?  Eller finns det en gräns för hur mycket man ska ställa upp? Ja, säger de flesta...men inte alltid...eller ja jag vet inte. Kan en livskris göra att man går ur den starkare och rikare i sinnet? Man får ju hoppas att det kan bli så.

Vad ska en morsa göra när ungarna flyttar, mannen är borta jämt och när han är hemma, inte bryr sig ändå. Ja, jag kan tro att jag inte är den första morsa som känner så, det är nog mer regel än undantag.

Min lösning just nu blir att flytta till eget boende... och att sluta försörja min dotter och hennes svindyra hobby..hästar.
Hur ska det gå till? Jo, jag måste nog gå igenom en period av egotripp, och att börja sätta gränser. Detta är något jag fruktar så mycket så jag nästan knappt törs tänka efter hur det ska gå till.

Men om jag bor i Oskarsparken själv och dottern hittar ett jobb...så borde det lösa sig. Men hur ska det gå till att få henne att söka vilket jobb som helst.....är det det som kallas bortskämd?

Nänä jag är inte bitter! Jo det är jag, men det ska jag ändra på, jag kan inte ändra på det som redan skett, utan måste se framåt.


Olika språk

Kvinnor o män har ju som välbekant är, olika språk. Hur ska vi kunna kommunicera om allt måste försökas tolkas om.

Jag tar några exempel:
Mannen säger att frysen är full med din mat - tolkas som att du tar för stor plats och är ivägen.
Mannen säger jag vill ha den eller den kryddan på maten - tolkas som nu har du gjort äcklig mat igen, det är ingen ide att laga mat fler gång
Mannen säger att vi har det väl bra som vi har det - tolkas som om kvinnan är en möbel som står på rätt plats.
Mannen säger att jag tjänar massor med pengar till familjen - tolkas som att kvinnan ska vara tacksam som får sköta allt annat och jobba deltid, vilket oftast ger en arbetstid på ca 16 tim dygn.
Mannen säger ikväll vill jag se på tvn - tolkas som ingen skillnad från de sista 20 åren, inte ens en tanke på att pratas vid, eller ens ta i varandra, usch man kan ju bli ofräsch av sex. Svettig o äcklig vill han inte bli det här året heller.

Kvinnan säger oj vad tjock jag blivit - men menar snälla säg att jag är lite fin nån gång - mannen säger jaha ät lite mindre då.
Kvinnan säger fan vad det ligger grejor överallt - och menar att verktyg, kläder, motoroljor o sånt kanske ska tas ut från hallen, köket eller vardagsrummet - mannen säger men jag behöver det där sen. Sen kan vara på obestämd framtid.
Kvinnan säger jag har ont i nacken och kan inte tvätta fönstren - och menar att nån gång kan du prova - mannen säger det går fortfarande att se igenom dem så det är ingen fara.
Kvinnan säger nu går jag och lägger mig - och menar att kom så får vi en liten stund för oss själva utan barn och tv - mannen säger ja gör det jag kommer när tvn slutar om ett par timmar.

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst...min tanke är om jag vände på det hur tolkar mannen detta?? Vore extremt intressant att få en mans tankar och tolkningar på detta sätt.

Mitt liv som partypingla

Så nu mår jag lite bättre.....Vad händer dådå??  Jojomensan jag börjar planera nästa resa till havs. Om nu Östersjön räknas dit, men det ska vara en rockkryssning igen, tror det blir banditboat den 25 april. Eller varför inte 2 dygns kryss den 20/5 Silja Rock. Hoppas jag får med lite trevliga o inte för stillsamma kamrater.....

Baksmälla....Ångest...hu jeda mig.

När tankarna börjar fara runt i huvudet som om de är lindade i smör och som ligger i en het teflonpanna, då kan jag få ångest. Det är knappast första gången, men heller troligen inte den sista. Vem i helvete är det som bestämmer över hur jag mår?? Jo skulle de flesta säga det gör bara du själv... Hm jag undrar..jo visst är det rätt men FAN jag blir tokig.

Denna gång kan jag i alla fall relatera till vad som startat dessa tankar. Denna helg har varit en lång partyhelg... Skyll sig själv.  Men det var riktigt roligt så länge det varade. Men hur kan nån bli alkis....denna drog som gör en helt sanslöst bakis. Kanske är jag för gammal för sånt här, det kanske är dax att börja brodera igen på kvällarna....usche shuch.

Men visst var det kul, speciellt på Rock-kryssningen vi åkte mellan torsd-fred. Det hände väl inget speciellt på båten, men det var bra musik, god mat och i bussen hem körde Carrie o jag lite underhållning för de andra....ett skratt förlänger livet sägs det ju.  Efter den när vi kom hem till Örebro igen, märkte vi att det blivit lite byten av väskor på bussen. Va typiskt det är inte många gånger vi är ute o festar utan att nån ser eller märker oss precis. I Örebro var det en privatfest direkt, som varade till en två - tre lörd morgon.

Sömnbrist..som varar i flera dygn efteråt.....Det är då tankarna börjar halka runt....stön..va ska jag göra? Det blir väl att bitch slappa upp sig själv och skärpa till sig.


RSS 2.0